Team Lotus T128 online onthuld

Team Lotus heeft vanochtend de eerste foto's vrijgegeven van de bolide voor het Formule 1-seizoen 2011. De renstal uit Hingham heeft de auto de T128 genoemd. Deze bolide moet de coureurs Jarno Trulli en Heikki Kovalainen op de grid verder naar voren helpen.

De auto van Team Lotus is uitgerust met een motor van Renault en een versnellingsbak van Red Bull Racing. Het Kinetic Energy Recovery System van Renault zal later dit seizoen ingebouwd gaan worden. De auto heeft een hogere voorkant ten opzichte van vorig jaar en de luchtinlaten lijken op die zoals Mercedes GP ze vorig jaar gebruikte.

"Als ik naar deze auto kijk, zie ik op alle fronten een topauto. We hebben onszelf ten doel gesteld de strijd met de gerenommeerde teams aan te gaan en ik denk dat we daar toe in staat zijn," zei Gascoyne die erg hoge verwachtingen heeft. Hij verwacht dat het team gedurende het seizoen beter wordt.

"Mensen kennen dat riedeltje nu wel. 'Wat gaat er dan zoveel beter?', vraagt iedereen zich af als het seizoen halverwege is. Voor ons is het anders. Wij beginnen pas aan ons tweede jaar en gaan op zeker progressie boeken ten opzichte van 2010, wij moeten nog volwassen worden."

Gascoyne denkt dat een aantal teams zich achter hun oren gaan krabben over deze wagen. "De andere teams hebben straks toch een probleem als ze achter ons aanrijden in wat ons tweede seizoen wordt. Zodra wij hen verslaan, geven we een signaal af dat wij veel beter ons werk doen. We willen met Team Lotus laten zien dat een klein en nieuw team tot grootse daden in staat is."

Woensdag komt de T128 voor het eerst in actie. Dan begint het team aan de wintertest in Valencia. Door de dinsdag te schrappen kwam er ruimte om op vrijdag filmopnamen op hetzelfde circuit te gaan maken.