[NHL] Team Lidstrom verslaat Team Staal in All-Star game

Dit jaar had de All-Star game een flink andere opzet dan de voorgaande jaren. Waar in het verleden altijd de door het publiek meest gekozen spelers uit de Western Conference het opnamen tegen die uit de Eastern Conference werden er nu van tevoren zes All-Star spelers aangewezen als teamcaptain en assistenten. Deze spelers mochten vervolgens de rest van hun team kiezen door om de beurt een speler te selecteren.

Het blauwe team bestond vooraf uit captain Nick Lidstrom en assistenen Marty St. Louis en Patrick Kane. Het rode team werd geleid door captain Eric Staal en assistenten Ryan Kesler en Mike Green. Omdat de wedstrijd in Carolina werd gespeeld koos Carolina Hurricanes-speler Staal in de eerste ronde zijn teamgenoot goalie Cam Ward om het publiek voor zich te winnen. Uiteindelijk koos hij ook rookie Jeff Skinner, die ook voor de Hurricanes uitkomt en met zijn achttien jaar de jongste All-Star ooit is. Lidstrom ging direct voor de jongeling Steven Stamkos die ook dit jaar weer uitstekend op dreef is. Verder was het opvallend dat Staal ook zijn broer Marc Staal selecteerde, een verdediger van de New York Rangers. De tweelingbroertjes Henrik en Daniel Sedin speelden voor het eerst sinds tijden tegen elkaar. Beiden spelen al voor het tiende seizoen bij de Vancouver Canucks.

Team Staal nam in een sfeervol stadion direct een 4-0 voorsprong via goals van Alex Ovechkin, Paul Stastny, Patrick Elias en Claude Giroux. Toen de teams na de eerste periode de kleedkamer in gingen stond het echter alweer 4-4 doordat Anze Kopitar, Dustin Byfuglien, Loui Eriksson en Matt Duchene wisten te scoren voor het team van Lidstrom. Ook in de tweede periode ging het rode team sterk van start. Patrick Sharp en verdediger Kris Letang zetten Team Staal weer op een 6-4 voorsprong. Toch ging het blauwe team met een voorsprong rusten door een tweede goal van Anze Kopitar en goals van Steven Stamkos en Danny Briere: 7-6.

In de derde en laatste periode ging Team Staal weer prima van start met goals van Staal zelf en Letang. Na de goal van Staal zorgde Ovechkin voor een primeur door de eerste penalty shot in de historie van de NHL All-Star games te veroorzaken. Matt Duchene kon alleen op het doel afschaatsen maar Ovechkin schoof zijn stick over het ijs om hem te hinderen. Het had effect, want goalie Henrik Lundqvist bracht redding op de penalty shot van Duchene. Team Lidstrom nam vervolgens een 10-8 voorsprong door goals van Danny Briere, Jonathan Toews en Martin St. Louis. Rick Nash deed nog wel iets terug voor het rode team, maar Loui Eriksson besliste de wedstrijd door in het lege net te scoren nadat de goalie van Team Staal van het ijs werd gehaald voor een extra aanvaller. De 11-10 van Staal dertig seconden voor tijd kreeg geen vervolg waardoor Team Lidstrom met een overwinning van het ijs ging.

De volledige statistieken van de wedstrijd en de spelers zijn hier te bekijken.