Wolfsburg haalt topscorer Azië Cup

VfL Wolfsburg heeft zich versterkt met Koo Ja-Cheol, de topscorer van de Azië Cup. Zijn club Jeju United heeft dat bevestigd op de clubwebsite.

Koo tekent bij de club van Steve McClaren een contract tot medio 2014. De Duitse club betaalt aan het Zuid-Koreaanse Jeju United een transfersom van twee miljoen euro. De middenvelder speelde de afgelopen weken met Zuid-Korea op het toernooi om de Azië Cup. Hij werd daar met vijf goals topscorer en hij leverde ook drie assists.

In Azië geldt Koo al jaren als een talent. De 21-jarige spelverdeler doorliep alle nationale jeugdelftallen en hij was ook belangrijk voor zijn club. Jeju United werd in 2009 slechts veertiende in de K-League, maar dankzij de vijf goals en twaalf assists van Koo eindigde de club in 2010 op de tweede plaats.

Nu moet Koo proberen om VfL Wolfsburg aan het scoren te krijgen. Het elftal van McClaren maakte in twintig duels pas 26 goals in de Bundesliga. De club staat dan ook op een teleurstellende twaalfde plaats. Komend weekend gaat Wolfsburg op bezoek bij Hannover 96, dat vijfde staat.