Dode bij nachtelijk tochtje met vlot

In Capelle aan den IJssel is een 22-jarige man omgekomen die tijdens een nachtelijke tocht op een vlot te water raakte. Drie andere opvarenden kwamen op eigen kracht uit het water, maar de man uit Delft werd pas zondagochtend door een politieduiker teruggevonden. Dat meldde de politie zondag.

De vier maakten deel uit van een theatergezelschap uit Delft dat een weekendje weg was en op het terrein van een scoutingvereniging aan de 's Gravenweg verbleef. Zes leden van de groep besloten rond 04.00 uur te gaan varen. Twee mensen bleven aan wal en zagen hoe slechts drie vlotvaarders uit de deels bevroren plas kwamen.

Politie en brandweer doorzochten de omgeving, onder meer met speurhonden. De zoektocht werd bemoeilijkt door de duisternis, het ijs en het slechte zicht in het modderige water. Een duiker vond het lichaam van de Delftenaar rond 09.30 uur.

In de groep was sprake van alcoholgebruik. De politie onderzoekt of dat ook gold voor het slachtoffer en in hoeverre dat een rol speelde bij het ongeluk.