'Pomphouder moet benzineprijzen op site zetten'

Benzinepompen moeten elke dag op een website hun benzineprijzen bekendmaken zodat automobilisten kunnen zien waar ze het goedkoopst kunnen tanken. Dat eisen consumentenorganisaties, schrijft De Telegraaf.

Ook een meerderheid van de Tweede Kamer wil volgens de krant meer transparantie op de benzinemarkt. De pomphouders zien niets in het plan.

Voorzitter van de branchevereniging van pomphouders Beta Ewout Klok vindt het idee waanzin. "Als het parlement lagere benzineprijzen wil, dan moeten de accijnzen omlaag", zegt hij. "De overheid moet de hand in eigen boezem steken."

Volgens Klok verdienen pomphouders gemiddeld acht cent op een liter benzine en zes cent op diesel. "En dan geven ze nog korting."

Inkoopcollectief UnitedConsumers vindt het een goed idee als mensen kunnen zien waar ze het goedkoopst kunnen tanken. Wel ziet Paul van Selms van het collectief dat dagelijks de adviesprijzen van benzine publiceert, problemen. "Want wie gaat het erop zetten en vooral; wie gaat het controleren? Het is veel complexer dan je denkt."


'Pomphouder moet benzineprijzen op site zetten' (Foto: Novum)