Nog geen negatief reisadvies Egypte

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft nog geen negatief reisadvies voor Egypte. De situatie wordt scherp in de gaten gehouden, maar toeristen lopen nog geen groot risico. In Egypte verblijven momenteel ruim 3800 Nederlandse toeristen.

"Bijna alle toeristen zitten in badplaatsen als Sharm El Sheikh en Hurghada. Daar is vooralsnog niets aan de hand", zegt een woordvoerder van het ministerie. Ook de ruim 1500 Nederlanders die woonachtig zijn in Egypte lopen geen direct gevaar. Het ministerie adviseert hen uit de buurt te blijven van samenscholingen en demonstraties.

Volgens het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) houden ook de Nederlandse touroperators de ontwikkelingen in de gaten. "Zij hebben contact met lokale reisagenten. Iedereen handelt zo naar eigen inzicht." Volgens de woordvoerder hebben verschillende reisorganisaties als TUI en Thomas Cook inmiddels reizen naar de hoofdstad Caïro geschrapt.

In Egypte is het al de hele week onrustig. Tienduizenden demonstranten eisen het aftreden van de al dertig jaar zittende president Hosni Mubarak en een einde aan de enorme armoede, de stijgende prijzen en de hoge werkloosheid. Op diverse plaatsen in het land leidden de protesten tot confrontaties tussen betogers en politie.


Nog geen negatief reisadvies Egypte (Foto: Novum)