Vrouwen hebben meer baat bij koffie

Uit een onderzoek van de universiteit van Bristol is gebleken dat vrouwen beter presteren onder druk wanneer zij koffie gehad hebben dan mannen. In stressvolle situaties lijkt de cafeïne uit koffie meer effect te hebben op vrouwen.

Voor het onderzoek moesten 64 mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar samenwerkingsopdrachten vervullen en puzzels maken. Eerst deden zij dit zonder koffie genuttigd te hebben, daarna nogmaals met koffie op.

Uit de tests blijkt dat vrouwen na het drinken van koffie beter samenwerken, terwijl mannen juist agressiever op elkaar reageren. Ook het geheugen van vrouwen werkt na het nuttigen van caffeïne beter dan dat van mannen. Bovendien zorgde het drinken van koffie ervoor dat de vrouwen gemiddeld 100 seconden sneller waren in het oplossen van de puzzels.

Verdere voordelen
Andere onderzoeken tonen aan dat koffie nog meer gunstige effecten heeft. Een Fins onderzoek heeft aangetoond dat de kans op hartfalen bij vrouwen met 32 procent afneemt als zij dagelijks 1 tot 6 koppen koffie drinken. Bovendien zorgt het drinken van koffie ervoor dat de kans op diabetes type II met 40 procent vermindert en verkleint het de kans op jicht.