Politie mishandelt Trouw-correspondent in Caïro

Een journalist van dagblad Trouw is dinsdagavond mishandeld in de Egyptische hoofdstad Caïro. Een groep van ongeveer tien geüniformeerde politieagenten sloeg met knuppels op hem in, meldt de krant woensdag.

De correspondent raakte gewond, maar hoefde niet te worden opgenomen in het ziekenhuis. De journalist werd ondanks dat hij zich kenbaar maakte als Nederlands journalist toch geslagen. Hij bevond zich ten tijde van het incident niet tussen de demonstranten. Volgens Trouw lijkt het daarom te gaan om een gerichte actie.

De hoofdredactie tekent ernstig bezwaar aan tegen het gewelddadige optreden en roept de Egyptische autoriteiten op de veiligheid van buitenlandse persvertegenwoordigers te waarborgen.

Dinsdag vond in Egypte een van de grootste protesten in jaren plaats. Tienduizenden demonstranten eisten het aftreden van de al dertig jaar zittende president Hosni Mubarak en een einde aan de enorme armoede, de stijgende prijzen en de hoge werkloosheid. Bij de demonstraties vielen in totaal 4 doden en zeker 250 gewonden. Ook woensdag is het op tal van plaatsen onrustig.