Ouders naar rechter om hoofddoekverbod op school

De ouders van een islamitische leerlinge van het Don Bosco College in Volendam stappen naar de rechter om het hoofddoekverbod dat de school handhaaft. Dat zei de vader van het meisje dinsdagavond in het televisieprogramma Uitgesproken EO.

Het 14-jarige meisje mag van de katholieke middelbare school geen hoofddoek dragen omdat dit in strijd zou zijn met de katholieke identiteit van de school. Het schoolbestuur dreigt het meisje van school te sturen als ze met een hoofddoek naar school blijft komen. Ze doet haar hoofddoek daarom nu tegen haar wil af zodra ze op school komt.

De school werd begin januari al door de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) op de vingers getikt. Volgens de commissie mag een school islamitische leerlingen niet verbieden een hoofddoek te dragen. De school legt het oordeel van de CGB echter naast zich neer.

De vader van het meisje zei in het programma tot het laatste moment voor zijn dochter te blijven vechten. "Zo lang mijn dochter zegt: Papa ik wil mijn hoofddoek blijven dragen en ik wil naar school in Volendam, voel ik me verplicht om voor mijn dochter te blijven vechten."