Russische media linken aanslag aan Modern Warfare 2

Russische media hebben de aanslag op Domodedovo van gisteren direct gekoppeld aan games, met Modern Warfare 2 als brandpunt. Het was, vanwege de overeenkomsten, bijna een kwestie van tijd. Het scenario 'No Russian' in de shooter kan volgens de media geholpen hebben bij het trainen van terroristen.

Dit scenario, waarbij de speler de rol heeft van een terrorist die in een druk en ongenaamd vliegveld nabij Moskou iedere burger om moet leggen die hij ziet, wordt door velen als uiterst gewelddadig gezien. Volgens terrorisme-analist Walid Phares zouden deze games gebruikt kunnen worden in het trainen van terroristen.

Volgens het internationale Russian Today, dat benadrukt dat de game door Amerikanen is gemaakt, lijkt de aanslag erg op het scenario in de game. "Het (scenario, red.) zou te verschrikkelijk en tragisch zijn om ooit waarheid te worden." Volgens mediacriticus Danny Schechter zouden de game en filmpjes ervan door de toegankelijkheid op internet een flinke invloed kunnen hebben op mensen. Dit omdat entertainment de realiteit nabootst, en de realiteit op zijn beurt de entertainment.