Hoofdredacteur Hans Laroes vertrekt bij NOS

Hans Laroes vertrekt na 23 jaar bij de NOS. Hij vindt het tijd voor een nieuwe stap, maakte hij dinsdag bekend tijdens een redactievergadering. Laroes stopt per 1 juli. Hij was de afgelopen negen jaar hoofdredacteur van het NOS Journaal.

Laroes stopt op eigen initiatief. "Het is tijd voor een nieuwe stap. Eén waarin ik mezelf kan aanscherpen en uitdagen in nieuw werk." Volgens hem is zijn beslissing vooral goed voor de NOS om na een lange tijd weer een nieuwe hoofdredacteur te krijgen met nieuwe ideeën, visie en stijl.

De 55-jarige Laroes begon in 1988 bij de NOS als parlementair verslaggever. In 1997 volgde een benoeming tot adjunct-hoofdredacteur van het NOS Journaal. Na een tussenstap als plaatsvervangend hoofdredacteur in 1999, werd Laroes in 2002 algemeen hoofdredacteur. Ook presenteerde hij het journaal.

De NOS heeft nog geen opvolger bekendgemaakt. Nog onduidelijk is wat Laroes na zijn vertrek gaat doen. Hij blijft nog tot november voorzitter van de News Assembly van de European Broadcasting Union.