Vijftien jaar cel en tbs voor moord op tante

Een 43-jarige man uit het Noord-Hollandse Bergen is dinsdag veroordeeld tot vijftien jaar cel en tbs voor de moord op zijn 72-jarige tante. De vrouw werd vorig jaar januari in haar woning in Bennekom met messteken om het leven gebracht. De rechtbank in Arnhem acht de man ook schuldig aan bedreiging en stalking van zijn moeder en vernieling van de ruiten van haar woning.

De man, Eric S., is lid van een rijke familie van wegenbouwers. Hij ontkent dat hij zijn tante heeft vermoord, maar de rechtbank acht bewezen dat S. zijn tante ombracht nadat een gesprek over geld op niets uitliep.

De Bergenaar kreeg na de dood van zijn vader miljoenen uit de erfenis, maar S. zat inmiddels in geldnood en had het idee dat hij recht had op een deel van het vermogen van zijn familie. Om dezelfde reden bedreigde en stalkte hij zijn moeder en vernielde hij ruiten van haar woning.

S. is volgens deskundigen minderbegaafd. Tbs met dwangverpleging is in de ogen van de rechters nodig om zijn familie tegen hem te beschermen. De officier van justitie eiste eerder 25 jaar cel tegen de verdachte, maar omdat de rechtbank tbs oplegt, hoeft S. van de rechters niet zo lang de gevangenis in.