18 doden aanslag Moskou geïdentificeerd

Van achttien slachtoffers van de zelfmoordaanslag op een luchthaven in Moskou is de identiteit vastgesteld. Het identificatieproces is lastig, omdat veel aanwezigen op de luchthaven door de druk van de explosie en rondvliegende delen metaal uiteen zijn gereten.

Eén van de slachtoffers is een Duitser, berichtten Russische media op gezag van medische bronnen. Bij de terroristische aanslag maandag in de aankomsthal vielen 35 doden en raakten ongeveer 180 mensen gewond. Velen van hen verkeren in levensgevaar.

President Medvedev heeft gezegd dat de managers van het vliegveld Domodedovo zich moeten verantwoorden voor de zelfmoordaanslag.

Volgens Medvedev toont het bloedbad aan dat er duidelijk iets mis was met de beveiliging van de grootste luchthaven van Moskou. "Iemand heeft heel erg zijn best moeten doen om zo'n grote hoeveelheid explosieven in de internationale aankomsthal te krijgen", aldus de president. Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de explosie een kracht had die gelijkstaat aan 5 tot 7 kilo TNT.

Eerste slachtoffers Moskou geïdentificeerd
Eerste slachtoffers Moskou geïdentificeerd (Foto: ANP)