Beenhakker zwijgt over vertrek

Leo Beenhakker is vandaag door Feyenoord op non-actief gesteld. De technisch directeur kreeg door de Rotterdamse club geen contractverlenging aangeboden en na wat uitlatingen over en weer is de werkrelatie vroegtijdig beëindigd. Don Leo wil hier verder niet op in gaan.

"Ik geef geen enkel commentaar. Ik las een totale radiostilte in. Ik laat het bij de berichten die naar buiten zijn gekomen," zei Beenhakker. Op de langere termijn zegt hij mogelijk nog wel iets over deze zaak. "Maar deze week zeker nog niet. Of ik op vakantie ga? Nou, ik heb geen plannen. Ik zit rustig thuis. Ik maak even pas op de plaats." Of hij ooit nog eens terugkeert bij Feyenoord om de club te zien voetballen? "Nou, daar heb ik nu even nog geen idee van. Daar houden we het bij."

Algemeen directeur bij Feyenoord Eric Gudde lichtte het vertrek van Beenhakker vanavond toe. "We zitten met de club in een uiterst turbulente periode waarin blind vertrouwen en volledig respect naar elkaar toe cruciaal zijn. Het is door alle uitlatingen die Leo Beenhakker de laatste dagen heeft gedaan duidelijk dat hiervan geen sprake meer is. In het belang van de club hebben we hem daarom vandaag verteld dat zijn werkzaamheden per direct stoppen."

"Via zijn zaakwaarnemer heeft hij later op de dag aangegeven dat een door Feyenoord voorgestelde 'minnelijke regeling' wat hem betreft niet aan de orde is. Dit betekent dat we zijn basissalaris tot 1 juli zullen moeten doorbetalen op basis van de exit regeling in zijn contract."