Zware loting Nederlands Fed Cupteam

Het Nederlandse Fed Cupteam neemt het in de eerste ronde van de Europees/Afrikaanse zone op tegen Hongarije, Roemenië en Letland. Dat werd maandag duidelijk tijdens de loting in Londen.

Nederland treedt in het Israëlische Eilat in de sterkste formatie aan door de rentree van Michaëlla Krajicek. Ook Arantxa Rus, Kiki Bertens en Richel Hoogenkamp zijn opgeroepen.

Rus is de beste Nederlandse met een 139e positie op de wereldranglijst, Krajicek staat vier plaatsen lager. Makkelijk wordt het echter niet, want alle tegenstanders hebben speelsters in de top honderd van de wereldranglijst.

Roemenië lijkt de sterkste tegenstander. Met Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, Simona Halep en Sorana Cirstea brengt het Oost-Europese land vier speelsters uit de mondiale top honderd op de baan en daarmee de breedste selectie.

Ook Hongarije heeft twee hoog gerangschikte speelsters. Agnes Szavay en Greta Arn staan beiden in de top zestig. Letland heeft met Anastasija Sevastova een speelster uit de top vijftig. Liga Dekmeijere is een gekend dubbelspecialiste.

Bij winst in de poule neemt Nederland het op tegen een van de drie andere poulewinnaars. Als ook daarvan gewonnen wordt is een plaats in de play-offs naar Wereldgroep II verdiend. Als Nederland laatste in de poule wordt, moet in een play-off worden gestreden tegen degradatie naar het tweede niveau in de Europees/Afrikaanse zone.

De eerste ronde wordt van 2 tot en met 5 februari afgewerkt.