Bendtner verkiest Arsenal boven Ajax

Nicklas Bendtner werd onlangs in verband gebracht met een transfer naar Ajax. De Deense spits was hier ook van op de hoogte. Hij verkiest echter een langer verblijf bij Arsenal boven een transfer naar Nederland.

Bendtner liet tijdens The Chance, een voetbal-evenement voor jonge spelers, weten: "Ajax is een prachtige club, maar ik blijf liever bij Arsenal. Ik heb een doorlopend contract en ik wil dat uitdienen. Natuurlijk wil ik elke wedstrijd spelen. Ik ben van mening dat ik goed genoeg ben om voor Arsenal te spelen en ik wil meneer Wenger ervan overtuigen dat ik in de basis thuishoor."

De Deens international is vol lof over zijn landgenoot en Ajacied Cristian Eriksen: "Hij is achttien jaar, inmiddels maakt hij deel uit van het nationale elftal en hij is zonder meer een van de grootste talenten van Denemarken. Hij gaat een grote toekomst tegemoet."

Ook over Dennis Bergkamp, voormalig spits van Arsenal, is Bendtner zeer te spreken: "Ik weet niet of hij de beste speler is die het Arsenal-tenue heeft gedragen, maar zeker een van de allerbesten. Robin van Persie is ook een heel goede speler, maar ik heb nog niemand gezien die dezelfde souplesse als Bergkamp heeft. Hij was én ís een voorbeeld voor jonge spelers, een geweldige professional en iedereen bewonderde hem.

Tenslotte sprak hij ook zijn bewondering over teamgenoot Robin van Persie uit: "Robin heeft heel veel kwaliteiten, maar is een ander soort speler. We zijn blij dat hij weer blessurevrij is, want hij kan een wedstrijd zomaar in zijn eentje beslissen."