Wenger gecharmeerd van Chamberlain (17)

Arsène Wenger wil een poging wagen om Alex Chamberlain over te nemen van Southampton. Dat zegt hij tegenover Sky Sports. Het 17-jarige talent staat ook in de belangstelling van Manchester United, Tottenham Hotspur en Liverpool. Hij zou echter de voorkeur geven aan Arsenal.

Wenger wil daarom kijken of een transfer mogelijk is. "We gaan het proberen. We moeten een overeenkomst bereiken met de speler en Southampton, maar we zijn niet de enige kandidaat."

Alex Chamberlain maakt dit seizoen indruk bij Southampton, dat in League One speelt. Een aantal jaren geleden nam Arsenal de toen 16-jarige Theo Walcott al van Southampton over. Alex's vader, die in de jaren '80 Engels international was, ziet een transfer naar Arsenal wel zitten. "Dat zou ideaal zijn. Alex is wel iets anders dan Theo. Hij is meer centrale middenvelder dan vleugelspeler."

Chamberlain speelde tot nu toe 24 wedstrijden in het eerste team van Southampton. Hij maakte zes doelpunten. The Gunners zijn ook nog op zoek naar een nieuwe doelman, aangezien Manuel Almunia waarschijnlijk vertrekt. Dit weekend bekeek de club Allan McGregor van Glasgow Rangers.