Suárez nog niet naar Liverpool

Liverpool wil Ajax-spits Luis Suárez graag aantrekken en daarom is een vertegenwoordiging van de Britse club vandaag naar Amsterdam afgereisd om te onderhandelen over een mogelijke transfer. Er zal duidelijk gaan worden hoe ver Liverpool kan gaan om de veel besproken speler te kunnen halen.

Ruim een week geleden werd Ajax op de hoogte gesteld van de interesse van Liverpool in Suárez en sindsdien gonst het van de geruchten. Daaruit lijkt duidelijk te worden dat de gesprekken tot nu toe zijn gevoerd met de zaakwaarnemer van Suárez als tussenpersoon. Voor Pere Guardiola, de broer van Barcelona-trainer Pep Guardiola, lijkt nu duidelijk te zijn wat de Uruguayaan kan verwachten in Engeland.

Suárez zou zijn salaris verdubbeld zien en hij moet samen met Fernando Torres de aanval gaan leiden. Of het tot een transfer komt hangt af van technisch directeur van Liverpool Damien Comolli. Hij lijkt toestemming van clubeigenaar George W. Henry te hebben om ver te kunnen gaan in de onderhandelingen. Inmiddels zou Liverpool een bedrag van rond de 23 miljoen euro willen bieden voor de Ajax-speler.

Update 12:22 uur

Het Parool weet te melden dat de delegatie van Liverpool onverrichter zake naar huis terug is gekeerd. Ajax wil volgens de krant 35 miljoen euro voor Suárez ontvangen, waardoor het verschil tussen vraag en aanbod momenteel groot is. Nieuwe afspraken om te onderhandelen zijn daarom nog niet gemaakt. Wil Liverpool de Uruguayaan toch voor 31 januari vastleggen dan moet de ploeg met een aanzienlijk hoger bod komen.