Heerenveen wil Dost niet verhuren

Na Ajax lijkt ook Feyenoord interesse te hebben in sc Heerenveen-spits Bas Dost. De 21-jarige aanvaller is bezig aan zijn eerste seizoen in Friesland, maar kan daar vooralsnog niet rekenen op een basisplaats. Daarom overweegt hij nu al weer te vertrekken.

Feyenoord verwacht dat er met de overgang van Karim El Ahmadi naar Al-Ahli geld beschikbaar komt om versterkingen te halen. De ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten kan El Ahmadi, die tot medio 2012 vastligt bij de Rotterdammers, eerst tot aan de zomer huren.

Dost werd afgelopen zomer door Heerenveen overgenomen van Heracles Almelo, maar komt voorals nog niet aan spelen toe omdat hij zijn verdedigende taken niet genoeg uit zou voeren. Toch wil trainer Ron Jans de aanvaller niet kwijt. "Ik hoop dat hij de handschoen oppakt om beter te worden."

Update 19:25 uur

SC Heerenveen staat niet open voor verhuur van Bas Dost aan Feyenoord. Dit meldt De Telegraaf. Feyenoord kan de aanvaller alleen huren omdat zij in Categorie I van de licentiecommissie van de KNVB zitten. De Friezen voelen echter niets voor verhuur van de 21-jarige Dost.