Chandhok hint op vrijdagrol bij Lotus

Karun Chandhok heeft gemeld dat hij bijna rond is met Team Lotus over het invullen van een rol als vrijdagrijder. De Indiër reed vorig seizoen voor Hispania Racing, maar werd daar wegens een gebrek aan sponsorgeld aan de kant geschoven. De bijna 27-jarige coureur vindt dat Lotus voor hem een stap omhoog is.

"Ik hou van het idee van een Aziatisch team met Aziatische coureurs, monteurs, engineers, PR en marketing. Tony Fernandes doet echt zijn best en dat doet hij ook met Air Asia," zei Chandhok die bevestigd nog niet getekend te hebben. "Niets is zeker totdat je het contract in handen hebt. Het zal nu nog twee tot drie weken duren, maar er zijn misschien nog twintig anderen die nog met het team praten."

De Indiër hopt op een deal voor de lange termijn om terug te keren op de grid. "Ik mik op iets voor de middellange termijn, twee tot drie jaar. Ik wil dat de samenwerking de kans krijgt om te groeien. Stabiliteit is waar ik voor ga. Ik wil in 2011 leren, zelfs als dat betekent dat ik alleen op vrijdags rij."