Elizabeth Olsen is de volgende ster

Op het Sundance-festival is er veel te doen rondom de kleine horrorfilm Silent House. Elizabeth Olsen, het kleine zusje van de overbekende Olsen Twins, lijkt namelijk de grote ster van het festival te gaan worden.

De 21-jarige studente aan de New Yorkse filmacademie speelt momenteel in twee films op het Sundance-festival, Silent House en Martha Marcy May Marlene. Volgens filmkenners is Olsen te vergelijken met Maggie Gyllenhaal en niet met één van haar oudere zussen.

Dat we nooit eerder van de jonge zus hebben gehoord kan kloppen, want ze is vorig jaar pas begonnen met audities en is daarnaast erg druk met haar school. Olsen geeft aan dat iedereen in de familie erg verschillend is, maar elkaar wel steunt in de keuzes die ze maken.

Silent House is in vijf weken opgenomen en is gebaseerd op een film uit Uruguay met dezelfde titel. De film is in meerdere lange opnames gemaakt en draait om een familie die het huis gaat opknappen terwijl het huis juist lijkt te spoken. Volgens Olsen was het opnemen van Silent House erg zwaar vanwege de lange camerashots die gedaan werden. Vanwege de vele opnames waarin ze moest huilen en snotteren had ze vaak last migraine-aanvallen of ontstekingen aan haar slijmvliezen.

Olsen kreeg ook nog de vraag waarom ze geen hulp had gekregen van haar beroemde zussen. Daarop antwoordde ze dat ze die hulp wel had gekregen als ze dat gevraagd had, maar het eerst zelf te willen proberen.

Lizzie Olsen
Elizabeth Olsen is de volgende ster