Dorp in de ban van boze geest

In Patong worden al een maand iedere nacht vreemde, rode lichten waargenomen. Inwoners van het Thaise dorp schrijven de lichten toe aan een boze geest. Anderen brengen de lichten echter weer in verband met de verdwijning van een zwarte magiër.

Volgens een 48-jarige inwoner worden de lichten sinds een maand telkens na middernacht waargenomen door verschillende arbeiders. Zij beschrijven de lichten echter als een gedaante van 2 meter lang met vuistgrote fonkelende ballen. Sommige ooggetuigen geloven dat het hier om een zogeheten phi kraseu gaat, een geest met het hoofd van een mooie vrouw en met ingewanden rond haar nek.

Verscheidene dorpsbewoners hebben geprobeerd de lichten te benaderen. Telkens als zij dichterbij kwamen, verdwenen de lichten weer. Ene Naret Sutcheun wil er echter niet aan dat het hier om een boze geest gaat. Er bestaat namelijk nog een andere verklaring.

Enkele jaren geleden verliet een man van rond de 35 jaar het dorp om twee jaar later ineens terug te keren. Hij zei een opleiding te hebben genoten om zwarte magiër te worden. Zijn kennis zou hij willen aanwenden om geld te verdienen. De dorpelingen kwamen massaal bij hem om hun toekomst te laten voorspellen en tegenspoed uit te bannen.

Ongeveer een jaar geleden kreeg de man ruzie met zijn moeder. Prompt verliet hij het dorp om nooit meer terug te keren. Al zijn spullen liet hij achter, die zijn moeder onlangs dumpte bij het huis. Al vrij snel hierna verschenen de mysterieuze lichten, op dezelfde plek als waar de goederen waren gedumpt.

Prasit O-satanon en zijn vijf vrienden zagen de verschijning op 8 januari. Rond 0.30 uur stonden zij in de moestuin van Prasit toen zij de rode lichten zagen. Het leek een zwevend hoofd met ingewanden rond de nek. Toen de groep dichterbij kwam, ging de geest weg. Hierna schoten zij een aantal malen in de lucht, waarna de entiteit oploste in het niets.