[WvdW] Uitslag FC Groningen - FC Twente

FC Groningen - FC Twente was afgelopen week door de users van het VBL-forum uitgekozen voor de Wedstrijd van de Week. De bezoekers wisten, dankzij twee treffers van spits Marc Janko, de zege mee naar Enschede te nemen. Hieronder het verslag en de karakteristieken.

FC Twente heeft in Groningen goede zaken gedaan. FC Groningen werd met 2-1 verslagen en zodoende liep de ploeg van trainer Michel Preud'homme drie punten uit op zowel nummer drie Ajax als nummer vier Groningen.

De hele wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Op het moment dat Twente het initiatief van de wedstrijd leek te pakken, kwam Groningen op voorsprong. Matavz wist voor Douglas te kruipen en schoot de bal met een mooie voetbeweging achter Twente-goalie Michailov. Voor rust kwam Twente op gelijke hoogte, nadat Luciano bij een corner flink de fout in ging. Janko profiteerde en zette zijn ploeg op 1-1.

Na de pauze was Twente beter en dit leidde kort voor tijd in de verdiende voorsprong. Janko wist met een prachtige volley, uit een schitterende dieptepass van Janssen, de 2-1 te scoren. Dit betekende voor de Oostenrijker alweer zijn zesde doelpunt uit de laatste twee duels. Janko kreeg in de slotfase een enorme mogelijkheid om zijn derde doelpunt van de wedstrijd te maken, maar hij faalde vanaf de penaltystip.

 


 

FC Groningen

1 - 2

FC Twente

 33' Matavz
   40' Janko
 81' Janko
 
 Gele kaart: Holla, Ivens (FC Groningen), Landzaat, Onyewu, Janko, Chadli (FC Twente)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 22.000
Arbiter: Wegereef
Bijzonderheden: Janko (FC Twente) mist in de 84e minuut een strafschop
 
Opstelling:   Opstelling:
Luciano
Kieftenbeld
Ivens
Granqvist
Stenman
Enevoldsen
Holla (Pedersen/85)
García (Andersson/72)
Hiariej (Ajilore/75)
Tadic
Matavz
  Michailov
Rosales
Wisgerhof
Douglas
Onyewu
Brama
De Jong
Landzaat (Bajrami/77)
John (T.Janssen/46)
Janko (Bengsston/90)
Chadli