[WK] Nesbitt pakt wereldtitel, Gerritsen zilver

Christine Nesbitt is de nieuwe wereldkampioene sprint. In het Thialf in Heerenveen was de Canadese na vier afstanden de beste. Annette Gerritsen pakte het zilver, Margot Boer het brons.

In de negende rit moesten Ireen Wüst en Laurine van Riessen het tegen elkaar opnemen. De Russin Yekaterina Aydova had toen met 1.17,17 de snelste tijd. De twee Nederlandse vrouwen openden sneller dan gisteren. Van Riessen nam een kleine voorsprong bij het ingaan van de laatste bocht. Wüst vocht zich terug en kwam in 1.15,93 over de meet, Van Riessen kwam tot een tijd van 1.16,61. Nao Kodaira en Heather Richardson troffen elkaar in de rit erop. De Amerikaanse won de rit in 1.16,67 maar kon de tijd van Wüst niet bedreigen.

Annette Gerritsen en Margot Boer maakten er in de elfde rit een mooie race van. Na een valse start was het Gerritsen die met 17,98 die het snelste opende, Boer daar net achter. Bij het ingaan van de laatste ronde had Boer echter de snelste ronde. Bij de finish viel Boer bijna en ze kwamen uiteindelijk allebei in 1.17,14 over de finish. In de laatste rit won Nesbitt met 1.15,93 en pakte daarmee de wereldtitel.