Agressieve Drenten verwonden agenten

Agressief uitgaanspubliek heeft zondagochtend in het centrum van Assen voor ongeregeldheden gezorgd. Hierbij raakten twee agenten lichtgewond. Er zijn vijftien verdachten uit de Drentse hoofdstad aangehouden. De politie trad hardhandig op en kreeg assistentie van marechaussees en een politiehond.

Het relletje ontstond rond 03.30 uur in de Brinkstraat en verspreidde zich in de omgeving. Er waren diverse ruzies. In totaal werden vijftien mannen in de leeftijd van 16 tot 35 jaar aangehouden voor mishandeling, openlijke geweldpleging en het beledigen van politiemensen of het negeren van hun bevelen.

Een van de amokmakers raakte gewond en is behandeld in een ziekenhuis. Daarnaast werd een van de arrestanten gebeten door de politiehond. Hij is behandeld door een arts.

De twee gewonde agenten werden geslagen en getrapt terwijl ze vechtende mensen probeerden te scheiden. Ook zij moeten zich door een dokter laten behandelen. Diverse agenten werden beledigd. De mishandelde en beledigde politiemensen doen aangifte. Een ruit van een politieauto werd vernield. De schade wordt verhaald op de dader.

Het merendeel van de verdachten zit nog vast.