Tienermeisje is Miss Wet T-shirt

In Australië is ophef ontstaan rond de winnares van een wet T-shirtverkiezing. De deelneemster is namelijk minderjarig. Met haar zestien lentes had het meisje nooit halfnaakt op het podium mogen staan, zo vindt de politie.

Het meisje was op 30 december op visite bij familie toen ze met het legitimatiebewijs van een vriendin het Roebuck Bay Hotel in Broome wist binnen te komen. Ze deed zich voor als 18-jarige en schreef zich in de voor de wekelijkse tietenkeuring. Voor een dolenthousiaste menigte ontblootte ze haar nog niet volgroeide borstjes en sleepte de titel in de wacht. Ze won maar liefst 500 dollar en dacht dat hiermee de kous af was.

Helaas pindakaas, een van de toeschouwers had zijn beklag gedaan bij de politie. Het meisje was het gesprek van de dag in het dorp en ook de politiek is boos over het voorval. "Mijn maag draait om bij de gedachte dat een 16-jarig meisje hieraan heeft meegedaan", laat Peter Abetz van de liberalen weten. "Ik had nooit gedacht dat ze haar topje volledig zou uitdoen. Zo te merken is het enige aan kleding op het podium een string."

De politie heeft inmiddels flink gestrooid met boetes. De hoteleigenaar moet een boete van 1000 euro betalen, de beveiliging 400 en het meisje dat haar identiteitsbewijs uitleende moet 200 dollar betalen. De jonge Miss Wet T-shirt heeft een waarschuwing gekregen. Het is niet bekend of ze haar prijzengeld moet terugbetalen.

Foto's van de wet T-shirtverkiezingen in het hotel (niet van het meisje) zijn hier te zien.