Overheidsfonds Qatar wil Manchester United

Een overheidsfonds uit de oliestaat Qatar wil Manchester United overnemen. De onderhandelingen lopen stroef, schrijft Sunday Times.

Met de organisatie van het WK in 2022 en nu de mogelijke overname van de meest roemrijke club ter wereld, lijkt Qatar zich nadrukkelijk te willen profileren. De onderhandelingen met het overheidsdfonds, dat in handen is van de Koninklijke familie van Qatar, verlopen stroef. Dit omdat de huidige eigenaren, de Amerikaanse familie Glazer, de hoofdprijs willen voor de club.

De familie Glazer wil twee miljard Britse pond zien, terwijl de Koninklijke familie de waarde van United niet hoger schat dan anderhalf miljard. De familie Glazer kocht de voetbalclub in 2005 voor 800 miljoen pond. De familie is bij de fans van Manchester United niet erg populair.

De belangstelling van Qatar voor United is op zijn minst saillant, omdat stadgenoot City tegenwoordig geheel in handen is van investeerders uit het nabij Qatar gelegen Abu Dhabi. Daardoor konden The Citizens de laatste jaren met geld smijten en zo probeert de club een gooi te doen naar een van de prijzen.