Drugsbaron Charles Zwolsman overleden

Hasjbaron Charles Zwolsman is in de gevangenis overleden. Dat meldt de NOS. De 55-jarige Zwolsman zat een straf van drie jaar uit voor drugshandel en wapenbezit. Waaraan hij is overleden is niet bekendgemaakt. Hij moest later dit jaar terechtstaan voor zijn rol in een nog grotere drugszaak.

Deze week wordt in Arnhem een aantal regiezittingen van de zogeheten Doomer-zaak gehouden. Daarin zou hij samen met 36 andere verdachten terechtstaan voor zijn rol in een grote internationale drugsbende.

De voormalige autocoureur werd in mei veroordeeld tot drie jaar voor een partij drugs en wapens die bij een inval in zijn villa in het Gelderse Zwartebroek werden gevonden. Er werd onder meer 2000 kilo hasj gevonden.

Het was niet voor het eerst dat hij met justitie in aanraking kwam voor drugsdelicten. In de jaren negentig zat Zwolsman al een gevangenisstraf van vijf jaar uit voor het leiden van een drugsbende. In 2005 werd hij opnieuw veroordeeld voor drugshandel. Ook moest hij 22,5 miljoen euro criminele winsten terugbetalen.

Woordvoerders van het OM en het ministerie van Justitie konden het bericht niet direct bevestigen.