Geen stroom in Amersfoorts ziekenhuis door brand

Een deel van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort zit vrijdag zonder stroom door een brand in een elektriciteitshuisje. De brand woedt in een naastgelegen gebouw en bedreigt de vestiging Lichtenberg niet direct. Belangrijke voorzieningen hebben de beschikking over noodstroom, zegt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Het ziekenhuis wordt niet ontruimd. Wel worden patiënten van twee verpleegafdelingen verplaatst vanwege de rook- en stankoverlast en is een tijdelijke patiëntenstop ingesteld. Operaties en nieuwe patiënten worden zo veel mogelijk verplaatst naar andere vestigingen.

Patiëntendossiers in de computers zijn onbereikbaar. De intensive care, de afdeling hartbewaking en andere afdelingen met kritieke apparatuur hebben wel stroom.

De brand brak rond 10.40 uur uit in een transformatorhuisje bij het ziekenhuis aan de Utrechtseweg. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Woensdag werd het ziekenhuis ook al getroffen door een stroomstoring. Toen werd de storing snel verholpen. Of er een verband is met de brand in het transformatorhuisje is onduidelijk.