Vertonghen: "Score had hoger uit kunnen vallen"

Jan Vertonghen kijkt met een goed gevoel terug op het duel tussen Ajax en Feyenoord, dat gisteren werd gespeeld. Na negentig minuten stond er 2-0 op het scorebord, waardoor de achterstand van de Amsterdammers op koploper PSV naar drie punten werd teruggebracht.

"Redelijk tevreden," aldus Vertonghen over het vertoonde veldspel. "Het kon veel beter, maar ik denk dat we minder tevreden over de uitslag moeten zijn. Die had veel hoger uit kunnen vallen, net als in voorgaande wedstrijden. We moeten zorgen dat we wedstrijden eerder beslissen, want iedereen kon zien dat we een duidelijk overwicht hadden. We hebben genoeg kansen gehad, maar dat doelpunt moet erin."

Daarnaast is de Belg ook van mening dat de term Klassieker, gezien de stand in de competitie, de lading niet meer dekt. "Het voelt nog wel als een Klassieker, dat gevoel heb ik altijd wel. Dat komt meer door het publiek. Het is eigenlijk geen titanengevecht meer. Helemaal niet denigrerend bedoelt, maar gezien de ranglijst moeten wij gewoon van Feyenoord winnen."