Vervolg actiekomedie Red in de maak

Een vervolg op Red is al in de maak. De spektakelfilm was zo'n succes dat de twee scenaristen van Red bezig zijn een sequel te schrijven, schrijft de Amerikaanse filmsite Collider.

Red gaat over vier gepensioneerde Amerikaanse geheim agenten - gespeeld door Bruce Willis, Helen Mirren, Morgan Freeman en John Malkovich - die erachter komen dat de regering, hun voormalige werkgever, hen om zeep wil helpen. De door de wol geverfde pensionado's laten dat niet zomaar over hun kant gaan en slaan keihard terug.

Red was met een wereldwijde opbrengst van 164 miljoen dollar het op een na grootste kassucces voor producent Summit Entertainment. Op nummer een staat de nieuwste film uit de Twilight-serie, The Twilight Saga: Eclipse. Deze vampierfilm bracht wereldwijd bijna 700 miljoen dollar op.

De scenaristen, broers Erich en Jon Hoeber, zijn oude bekenden van Summit. Naast het scenario van Red schreven ze voor de studio ook de nog te verschijnen thriller Man on a Ledge, met Sam Worthington in de hoofdrol. Daarnaast zouden ze een grote inbreng hebben gehad in de blockbuster Battleship, die deze zomer uit moet komen.

Het is nog even afwachten of de studiobazen toehappen en hun portemonnee trekken voor 'Red 2'. Daarnaast is het nog maar de vraag of de grote namen allemaal tegelijk beschikbaar zijn voor een vervolgfilm.


Red (Foto: Novum)