Elijah Wood verheugt zich op reünie The Hobbit

Elijah Wood kan niet wachten om herenigd te worden met zijn The Lord of the Rings-collega's tijdens de opnames van The Hobbit. De opnames gaan volgende maand van start, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

'Ian McKellen is terug, Cate Blanchett is terug en Andy Serkis en Orlando Bloom. Het is alsof we terug in de tijd gaan', vertelt Wood. De 29-jarige acteur zegt geen idee te hebben wie er nog meer terugkomt. 'Ik heb het script niet eens gelezen.'

Woods personage Frodo komt in het boek The Hobbit niet voor, maar desondanks weet de acteur zeker dat zijn rol in de verfilming niet ten nadele van het boek zal zijn. 'Anders had ik het niet gedaan. Het moet niet ten koste gaan van de integriteit van het originele verhaal.'

Sinds bekend is dat Wood terugkomt als Frodo wordt er hevig gespeculeerd over hoe dat in het verhaal wordt verwerkt. Een veel gehoord scenario is dat Frodo's oom Bilbo Baggins, hoofdrolspeler in The Hobbit, zijn verhaal jaren later in geuren en kleuren vertelt aan zijn neefje. Ook fluisteren verschillende bronnen op The Lord of the Rings-fansites dat Frodo de verteller van het Hobbit-verhaal wordt.

Het laatste deel van de The Lord of the Rings-trilogie, The Return of the Kings, ging eind 2003 in première. De opnames voor The Hobbit vinden plaats in Nieuw-Zeeland. The Hobbit: Part 1 is in 2012 te zien op het witte doek, Part 2 verschijnt in 2013.


(Foto: Novum)