3JS in tweede halve finale Eurovisie Songfestival

De 3JS moeten op 12 mei de finale van het Eurovisie Songfestival zien te bereiken. Het Volendamse trio heeft een plek in de tweede halve finale bemachtigd, bleek maandagmiddag tijdens de loting van het muziekspektakel in gastland Duitsland.

Düsseldorf was het toneel van de loting van de halve finales waar in totaal 38 landen aan deelnemen, 19 per halve finale. Van elke halve finale, waarvan de eerste plaatsvindt op 10 mei, gaan 10 landen door naar de finale. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door het automatisch geplaatste gastland en Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië, die samen met Duitsland de Grote 5 vormen. De eindstrijd vindt plaats op 14 mei.

Nederland moet het in de tweede halve finale opnemen tegen onder meer België, Zweden en Oekraïne. "We hadden niet echt een voorkeur voor de eerste of de tweede halve finale", zegt leadzanger Jan Dulles. "Het is wel fijn dat we nu al weten welke halve finale het is zodat we gericht kunnen kijken wat de concurrentie gaat doen."

Op 30 januari vindt eerst het Nationaal Songfestival plaats, waarin uit vijf nummers de uiteindelijke Nederlandse inzending wordt gekozen.


3JS in tweede halve finale Eurovisie Songfestival (Foto: Novum)

Volg het songfestival ook in het speciale Eurovisie Song Festival-forum!