Slachtoffer Tucson vast voor bedreigen politicus

Een van de slachtoffers van de schietpartij in het Amerikaanse Tucson is zaterdag zelf opgepakt voor het bedreigen van een leider van de Tea Party. Dat gebeurde bij een bijeenkomst in een gemeentehuis in Tucson.

Jamer Eric Fuller werd bij de schietpartij in Tucson in zijn knie en in zijn rug geraakt. Bij het debat protesteerde Fuller tegen iets dat de lokale leider van de Tea Party Trent Humphries had gezegd. Daarna maakte hij een foto van Humpries en riep hij 'je bent dood'.

Fuller is opgepakt voor wangedrag en bedreiging, laat de politie weten. De man is naar een ziekenhuis gebracht om na te gaan of hij geestelijk in orde is.

De schietpartij heeft de Tea Party veel kritiek opgeleverd. De agressieve campagne van de partij zou mensen op verkeerde ideeën hebben gebracht.

Bij een poging van een 22-jarige man om de Democratische politica Gabrielle Giffords dood te schieten, kwamen vorige week zes mensen om het leven en raakten meer dan tien mensen gewond. De politica werd in haar hoofd geraakt. Ze heeft sinds zaterdagochtend geen beademing meer nodig.