Duitsland sluit nog eens 934 boerderijen

De Duitse autoriteiten hebben zaterdag de verkoop van eieren, gevogelte en varkensvlees van nog eens 934 boederijen verboden. De maatregel is ingesteld uit vrees dat vee is besmet met het kanker veroorzakende dioxine.

De Duitse minister van Landbouw Ilse Aigner zei zaterdag dat de autoriteiten van de deelstaat Nedersaksen hebben ontdekt dat een producent van veevoer, die verdacht wordt van het leveren van verontreinigd veevoer, zijn producten had geleverd aan 934 boerderijen. De verkoop van de eieren, het gevogelte en het varkensvlees is daarop stilgelegd om te voorkomen dat mogelijk besmette producten worden verkocht.

Aigner heeft tevens de minister-president van de deelstaat opgeroepen om 'voor vanavond' diegene die verantwoordelijk is voor het toezicht op de veevoerproducent ter verantwoording te roepen.

Het schandaal brak vorige week uit toen uit onderzoek bleek dat er extreem hoge concentraties dioxine werden aangetroffen in eieren en een aantal kippen. De autoriteiten legden daarop de verkoop bij duizenden boerderijen stil.


Dioxineschandaal Duitsland breidt zich uit (Foto: Novum)