Vader helpt stiefvader dochter te verkrachten

Onze zuiderburen zijn momenteel in de ban van een schokkende incestzaak. Een vader uit Duffel heeft samen met de nieuwe partner van zijn ex-vrouw hun dochter stelselmatig seksueel misbruikt.

Het inmiddels 14-jarige meisje is maar liefst acht jaar lang iedere week verkracht. Al die tijd hield zij haar mond gesloten, omdat ze bang was dat de relatie tussen haar moeder en stiefvader op de klippen zou lopen. Afgelopen zomer besloot ze eindelijk naar de politie te stappen.

Een normale, biologische vader zou de incestueuze stiefvader allang hebben opgezocht om hem mores te leren. Zo niet in dit geval. Sterker nog, de vader hielp zijn vervanger zelfs mee. Zo hielden de twee huisvaders contact met elkaar via hun walkietalkie. Zo konden ze elkaar waarschuwen als moeder de vrouw of een van de zussen van het meisje eraan kwam.

Tegen de stiefvader is een gevangenisstraf geëist. Tegen de biologische vader is zes jaar cel geëist en een contactverbod met minderjarigen. De rechter zal op 11 februari uitspraak doen in deze zaak.