PVV Flevoland schrapt omstreden kandidaat

De PVV heeft een kandidaat van de lijst gehaald voor de Provinciale Statenverkiezingen in Flevoland. Het gaat om Martijn Hurks, die elf jaar geleden is opgepakt toen hij actie voerde tegen radarcontroles.

Hurks was destijds actief voor de Tuf Tuf Club, die streed tegen snelheidscontroles. Hij werd opgepakt toen hij met een bord het verkeer waarschuwde voor een radarcontrole. Vanwege dit incident is hij van de lijst gehaald, zegt Hurks tegen Omroep Flevoland. Hij stond op de elfde plaats op de lijst.

Hurks zegt het incident te hebben gemeld toen hij zich bij de PVV aanmeldde als kandidaat. "In eerste instantie was het geen bezwaar, maar nu is men toch bang voor slechte publiciteit." Iemand zou hebben gedreigd een foto van de arrestatie te publiceren. De Drontenaar is volgens de omroep toentertijd overigens niet bestraft.

De PVV is de afgelopen tijd in problemen geraakt doordat verschillende Kamerleden in opspraak kwamen. Kamerlid Eric Lucassen moest al zijn portefeuilles inleveren nadat was gebleken dat hij buurtgenoten had geterroriseerd. Fractiegenoot James Sharpe stapte op na berichten over agressie en sms-fraude.

Vorige maand schrapte de PVV een kandidate in Limburg omdat zij een tv-interview had gegeven zonder toestemming van de partijtop.