Slachtoffertje schietpartij Arizona begraven

Christina Taylor Green, het jongste slachtoffer van de schietpartij van zaterdag in Tucson, Arizona, is donderdag begraven. De 9-jarige Christina was de eerste van de zes dodelijke slachtoffers van de schietpartij die ter aarde werd besteld.

Christina is voor velen het symbool geworden van de schietpartij, waarvan het Democratische Congreslid Gabrielle Giffords het eigenlijke doelwit was. Giffords werd door haar hoofd geschoten. Zij maakt een wonderbaarlijk voorspoedig herstel door.

Christina werd geboren op 11 september 2001, de dag waarop de Verenigde Staten werden getroffen door terreuraanslagen die aan duizenden mensen het leven kostten. Christina was een van de baby's die werden opgenomen in het boek Faces of Hope. Uit iedere staat werd het verhaal verteld van één baby, die geboren is op de dag dat de terroristen toesloegen.

Christina was onlangs gekozen tot de scholierenraad van haar school en bezocht de politieke bijeenkomst in Tucson zaterdag vanwege haar interesse in politiek.

Bij de kerk waar de begrafenisplechtigheid werd gehouden hing de grootste Amerikaanse vlag die kon worden gered uit de puinhopen van de op 11 september 2001 ingestorte Twin Towers in New York.

Woensdag stond president Barack Obama uitgebreid stil bij de dood van Christina. Hij deed dat tijdens een massaal bezochte herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van de schietpartij.

Oorspronkelijk zouden leden van de Baptist Church demonstreren bij de begrafenis. Hun boodschap zou zijn dat het meisje verdiende te sterven en dat het god's wil was. In ruil voor zendtijd hebben ze hiervan op het laatste moment afgezien. Wel zullen ze demonstreren bij de begrafenissen van de andere slachtoffers.

De Westboro Baptist Church staat bekend om hun leuzen als 'God Hates Fags' en 'Thank God for Breast Cancer'. Hun werkwijze heeft al menig verslaggever enorm boos weten te krijgen.


Slachtoffertje schietpartij Arizona begraven (Foto: Novum)