Klassieker lijkt te vroeg te komen voor Fer

Feyenoord hervat de competitie aanstaande woensdag met de inhaalwedstrijd tegen Ajax. Mario Been acht de kans klein dat hij over Leroy Fer kan beschikken.

Fer raakte in oktober vorig jaar geblesseerd aan zijn knie tijdens de met 10-0 verloren uitwedstrijd tegen PSV. Deze week sloot hij weer aan bij de groepstraining van de Rotterdammers tijdens het trainingskamp in Oman.

"Het gaat de goede kant op met hem, maar we moeten voorzichtig zijn met Leroy", zegt Been op de clubwebsite. "Hij heeft na zijn blessure nog geen wedstrijd gespeeld. Het zou doodzonde zijn als hij een terugval krijgt omdat we hem te vroeg weer laten starten."

Wie wel van de partij zijn zijn Georginio Wijnaldum en Gill Swerts. Wijnaldum is hersteld van zijn blessure en Swerts kan zijn rentree maken in het shirt van Feyenoord. Hij werd deze winter overgenomen van AZ en heeft in zijn eerste dagen een goede indruk gemaakt op zijn nieuwe trainer. "Hij is fit en gaat voorop in de strijd. Hij laat zich direct al gelden in de groep, dus dat is alleen maar goed", aldus Been.