PS3 verkrijgbaar in China

Sony Computer Entertainment heeft aangekondigd dat ze haar zaken gaat uitbreiden naar China. In de stad Guangzhou komen ondernemingen, en er zijn vergevorderde plannen om de PlayStation 3 daar te lanceren. Tot nu toe was de PS3 niet verkrijgbaar in China, behalve door import.

Volgens de China Daily is Sony van plan om training- en R&D-centra te openen in de provincie Guangdong. Deze nieuwe centra zullen zich richten op de bestaande markt en op het ontwikkelen van nieuwe games voor zowel de Chinese afzetmarkt als internationale doeleinden.

SCE Asia zal apparatuur en experts leveren om de zaken op te zetten en zal samenwerken met Chinese ondernemingen. Dit initiatief zou binnen vijf jaar een jaaromzet van 100 miljard yen (15 miljard dollar) moeten genereren.

Een woordvoerder van Sony kon niet aangeven wanneer de PlayStation 3 precies gelanceerd zal worden in China, maar gaf wel aan dat SCE harde maatregelen zou nemen om piraterij tegen te gaan.

Sony heeft recentelijk afdelingen van SCE in Indië en Zuid-Amerika gevestigd, en schijnt ook van plan te zijn trainingcentra in Hong Kong, Taiwan en Singapore te openen.