Weer homostel dat vervolging wil afdwingen

Opnieuw probeert een homostel dat zegt gediscrimineerd te worden via een klacht bij het gerechtshof vervolging af te dwingen. De twee mannen uit Sittard zijn een zogeheten artikel 12-procedure begonnen bij het hof in Den Bosch om justitie te verplichten actie te ondernemen.

Een homostel uit Utrecht deed vorig jaar hetzelfde, nadat zij door allochtone jongeren uit hun woning waren weggepest.

De twee mannen uit Sittard worden sinds 2009 getreiterd en hebben hun woning inmiddels te koop gezet. In juni bleek dat de zaak tegen hun kwelgeesten geseponeerd zou worden. Het homostel liet het hier niet bij zitten en eist dat er alsnog tot vervolging wordt overgegaan.

Advocaat Yehudi Moszkowicz, die beide stellen bijstaat, ziet dat steeds meer homo's discriminatie niet meer pikken. "Als homo's aangifte doen leidt dit vaak enkel tot een melding. Tot vervolging van de daders komt het dan niet. Het lijkt erop dat steeds meer mensen opstaan die zich hier niet bij neerleggen."

De zaak van het stel uit Utrecht om de daders alsnog te laten vervolgen loopt nog. Daarnaast heeft het tweetal een civiele procedure aangespannen tegen de staat en tegen de gemeente. Volgens Moszkowicz hebben die verzuimd om burgers te beschermen en daarom wordt de schade op hen verhaald.