Handtekeningenactie tegen verdwijnen TMF

Een TMF-fan is een petitie gestart tegen het verdwijnen van TMF uit het analoge televisieaanbod. De muziekzender, die in 1995 werd gelanceerd, zendt later dit jaar alleen nog maar uit via een digitaal kanaal. Via de website tmfmoetblijven.nl kunnen mensen die het niet eens zijn met het verdwijnen van de zender hun steun betuigen.

TMF vindt de actie sympathiek. "Maar we verdwijnen helemaal niet, we worden gewoon een digitale televisiezender", zegt een woordvoerder. De poging van de fans om de zender terug te brengen naar analoge tv is tevergeefs. "Dat gaat niet gebeuren."

Initiatiefnemer Robin Ras vindt dat kinderen tussen de 12 en de 16 jaar de dupe worden van het verdwijnen van TMF, omdat dat de enige zender is die clips voor die doelgroep uitzendt. Jongeren hebben volgens Ras zelden een digitale decoder op hun slaapkamer staan. Zijn petitie is tot nog toe door 130 mensen ondertekend.

TMF deelt voorlopig een analoog kanaal met zusterzender Comedy Central. Op 4 april neemt Comedy Central volgens een woordvoerder het stokje helemaal over.


Handtekeningenactie tegen verdwijnen TMF (Foto: Novum)