Rutte beantwoordt vragen via YouTube

Premier Mark Rutte (VVD) heeft donderdag via een video op YouTube vragen van twitteraars beantwoord. In de video gaat Rutte onder meer in op de toekomst van de Nederlandse economie en het onderwijs.

Via Twitter had Rutte zijn volgers opgeroepen vragen te stellen. Daarop zijn honderden reacties gekomen, waarvan Rutte een deel bespreekt. Zo meldt hij dat hij de kwaliteit van het hoger onderwijs onder de maat vindt. Het kabinet gaat daar verbetering in brengen, maar wil in ruil dat studenten zelf meer aan hun studie betalen.

FOK!ker TomLievense heeft ook een vraag ingestuurd en deze is tijdens deze vragenronde beantwoord. Hij had ook zijn vraag via Twitter ingezonden: "@MinPres Vind u dat een overgang naar duurzame energie gepaard kan gaan met een nieuwe kerncentrale? #vraagaanMP", zo luidde zijn tweet.

Rutte gaat verder in op de bouw van windmolens en kerncentrales. Ook legt hij uit waarom de aftrek van de hypotheekrente niet wordt beperkt en waarom het kabinet een nieuwe missie naar Afghanistan wil sturen. Ook vertelt Rutte wat zijn hobby's zijn: lezen, piano spelen en met vrienden op vakantie gaan.

Het was voor het eerst dat Rutte een video op YouTube heeft geplaatst. Hij is naar eigen zeggen van plan dit 'met een zekere regelmaat te herhalen'.


Rutte beantwoordt vragen van twitteraars via YouTube