Dynasty-scenaristen schrijven bioscoopversie

De Amerikaanse soapserie Dynasty wordt verfilmd. Dat zegt het echtpaar Richard en Ellen Shapiro, de scenaristen van de tv-serie, tegen de Amerikaanse entertainmentsite The Wrap. De serie werd van 1981 tot 1989 gemaakt en is nog altijd een van de populairste ter wereld.

"Dit is het juiste moment", zegt Esther Shapiro. De afgelopen jaren zijn meerdere succesvolle tv-series uit de jaren tachtig en negentig verfilmd, zoals Charlie's Angels, Starsky & Hutch, The A-Team en Sex and the City. "We willen een stap verder gaan dan alleen nostalgie. We willen met deze film terug naar het begin van deze personages en hun 'roots' ontdekken."

Echtgenoot Richard wil het vooral groots aanpakken. "Op een bepaalde manier waren die personages altijd gevangenen van televisie. We werden steeds beperkt door het bescheiden budget voor een tv-serie en door wat we op tv konden laten zien. Als we in de film een James Bond-achtige actiescène of een stomende liefdesscène willen hebben, kan dat. Er kan veel meer dan in de jaren tachtig op tv."

De Shapiro's werken momenteel aan het scenario, en willen volgend jaar beginnen met de opnames. Precieze data zijn nog niet bekend.


Dynasty-scenaristen schrijven bioscoopversie (Foto: Novum)