Armstrong wil geen standbeeld

Lance Armstrong begint zondag met de Tour Down Under aan zijn laatste seizoen als profwielrenner. De 39-jarige Amerikaan zal na het rijden in Australië alleen nog maar in eigen land in actie komen, waarna er een eind komt aan zijn loopbaan met vele prijzen.

"Ik voel me goed, maar ik kan mijn leeftijd niet meer ontkennen. Drie jaar geleden deed ik dat misschien nog wel, maar nu kan het echt niet meer," zei Armstrong. Hij heeft Team RadioShack mede opgezet om de Tour nog een keer te winnen, maar deze missie is voor de Amerikaan zelf niet geslaagd. Met het aantrekken van Robbie McEwen gooit de ploeg het deels over een andere boeg. "De komst van Robbie is een grote verandering. We hebben nooit eerder een topsprinter in ons team gehad. Dat zal een geheel nieuwe ervaring worden."

The Boss gaf ook aan wat hij na zijn wielerleven wil gaan doen. "Ik zit nooit stil. Het zou fout zijn om alleen maar terug te denken aan de prestaties die achter mij liggen. Er liggen zaken op me te wachten die veel groter zijn dan dat. Ik neem afscheid met de gedachte dat ik het beste eruit heb gehaald. Ik hoef geen onderscheiding of een standbeeld. Het was een mooie rit."