Champions Online vanaf 25 januari gratis

De grote online game Champions Online is vanaf 25 januari gratis te spelen. Iedereen kan het actiespel vanaf die datum gratis downloaden en spelen, zo heeft gamestudio Cryptic bekendgemaakt. De game bestaat sinds september 2009 en de makers verdienden geld met abonnementen.

De gamestudio hoopt door het spel gratis te maken, geld te verdienen met de verkoop van Cryptic Points. Met deze punten kunnen gamers bijvoorbeeld extra kledingstukken kopen, een nieuwe naam kiezen voor hun personage of het aantal mogelijke personages per account van acht naar twaalf uitbreiden. Daarnaast blijft het mogelijk voor ongeveer twaalf euro per maand, lid te worden van het spel. Leden krijgen onder meer toegang tot exclusieve kostuums.

Champions Online is een game waarin spelers een superheld kunnen spelen. Door opdrachten uit te voeren en samen met andere spelers op avontuur te gaan, worden ervaringspunten verdiend. Hoe meer ervaringspunten des te krachtiger het personage wordt. Op deze manier speel je nieuwe krachten vrij en kunnen nieuwe kledingstukken verdiend worden. In Champions Online heeft elk personage een aartsvijand die gedurende de carrière van de superheld steeds terugkomt.

Champions Online was ooit in ontwikkeling voor de Xbox 360, pc en PlayStation 3. Het spel zou uitgegeven worden door 2K Games. Die uitgever zette het spel echter aan de kant en uiteindelijk werd de game in september 2009 zonder al te veel succes enkel voor de pc uitgegeven door Atari.