Uitslagen kwartfinales Copa del Rey

Vanavond werden de eerste heenwedstrijden uit de Copa del Rey afgewerkt. FC Barcelona, met Ibrahim Afellay als invaller, won overtuigend met 5-0 van Real Betis Sevilla, terwijl Villarreal en Sevilla in een spectaculair duel met 3-3 gelijkspeelden. De returns zijn volgende week dinsdag 18 januari.

FC Barcelona - Real Betis Sevilla 5-0

Lionel Messi leidde zijn ploeg andermaal naar een overtuigende zege. De sterspeler, die zijn titel als Beste speler van de Wereld eer aan deed, scoorde kort voor de pauze zijn eerste treffer. De Argentijn kreeg de bal van Andrés Iniesta en passeerde Betis-doelman Jorge Molina. Molina was eerder nog gelukkig toen spits David Villa op de paal mikte.

De goalie van de bezoekers hield de schade beperkt in de eerste helft, maar na de pauze liep Barcelona aan de hand van Messi verder uit. De aanvaller werd op maat bediend door Villa en klopte Molina in tweede instantie, nadat de doelman de eerste poging stopte. In de 73e minuut scoorde Messi opnieuw.

Xavi zette de winnaar van de Gouden Bal alleen voor het doel van Betis, waana Messi zijn derde doelpunt maakte. In de slotfase liep Barça nog verder uit. Pedro en invaller Keita tilden de voorsprong naar 5-0. Kort voor tijd mocht ook Afellay invallen, waarna even later Messi bij zijn publiekswissel een staande ovatie kreeg. Barcelona kan zonder zorgen afreizen voor de return in Sevilla.

Villarreal - Sevilla 3-3

Villarreal leek goed op weg in het eigen El Madrigal. Drie dagen na het verlies tegen Real Madrid pakte de ploeg van Juan Carlos Garrido de draad op van de eerste helft in Madrid. Binnen een tijdsbestek van vier minuten scoorde El Submarino Amarillo twee keer. Cani opende de score na ruim twintig minuten.

Nadat Giuseppe Rossi de voorsprong kort daarna verdubbelde, zat Villarreal op rozen. Kort voor de rust kreeg Sevilla echter weer de geest toen Alvaro Negredo de aansluitingstreffer maakte. Na de pauze liep Villarreal weer uit dankzij Marco Ruben. Sevilla wilde zich niet overgeven en jaagde op doelpunten.

Na een uur spelen was Negredo opnieuw verantwoordelijk voor een domper bij de thuisploeg. De bij Real Madrid opgeleide spits hielp Sevilla naar 3-2. Kort voor tijd kwamen de Andalusiërs zelfs op gelijke hoogte. Verdediger Alexis bezorgde de subtopper in de Primera Division een goede uitgangspositie.