Microsoft klaagt Apple aan om de naam 'App Store'

Microsoft heeft Apple aangeklaagd wegens de naam 'App Store'. Volgens Microsoft zou de naam te standaard zijn en zou Apple de naam niet mogen claimen. Het wil wijzen op de uitspraak van het US Patent and Trademark Office dat het aangevraagde patent op de naam ongeldig is verklaard.

Volgens Yahoo News zou Microsoft een aanklacht hebben ingediend tegen Apple, omdat zij in 2008 copyright op de naam 'App Store' wilde leggen. Microsoft wil dit laten verbieden, omdat de naam een standaardnaam is voor winkels en bedrijven voor een service waar applications gedownload of gekocht kunnen worden.

Verder claimt Microsoft dat men de naam gebruikt als een triviaal, non-specifieke term voor Apples softwarewinkel. "Dit doet men in de media, onder de consumenten, onder de concurrenten van Apple en zelfs CEO Steve Jobs doet dit."

Een woordvoerder van Microsoft voegde toe: "De naam 'App Store' is een standaardnaam die Apple niet slechts voor hun eigen gebruik mag claimen. Concurrenten zouden dit ook mogen en zouden zich ook mogen identificeren met de naam 'App Store'."

Microsoft heeft nog niet bekendgemaakt of zij zelf de naam 'App Store' wil gebruiken, maar de Windows Phone 7 OS hint er wel naar. Apple heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.