Hendriks maakt debuut in Nederlands dartteam

Jerry Hendriks zal eind februari zijn debuut maken in het Nederlands dartteam. Namens de Nationale Dartbond (NDB) doet de ploeg eind volgende maand mee aan de Six Nations Cup in het Schotse Glasgow.

Hendriks neemt de plek in van Braulio Roncero, die wegens zijn Spaanse nationaliteit nog niet speelgerechtigd is voor Oranje. De NDB ging er vanuit dat Roncero voor het Nederlandse team uit mocht komen, aangezien hij al vijf jaar lang in Nederland speelt. Tegenwoordig kijkt de internationale federatie BDO echter alleen naar de paspoorten.

Hendriks vormt samen met Jan Dekker, Joey ten Berge, Willy van der Wiel en Rick Hofstra het Nederlandse team. In Schotland wordt veel verwacht van de twintigjarige Dekker. Hij wist tijdens het afgelopen WK van de BDO verrassend de halve eindstrijd te halen. Ten Berge strandde in de tweede ronde, terwijl Van der Wiel al in de eerste ronde verloor. Hofstra kwam in Frimley Green niet in actie.

Bij de dames vormen Francis Hoenselaar, Karin Krappen en Tamara Schuur de Nederlandse afvaardiging. De Six Nations Cup wordt van 25 tot 27 februari gehouden.