Acteur Edward Furlong opgepakt

Green Hornet-acteur Edward Furlong is weer eens gearresteerd. De 33-jarige acteur hield zich niet aan het straat en -contactverbod dat zijn ex-vrouw Rachael Bella tegen hem had aangevraagd, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Bella vroeg het straatverbod meer dan een jaar geleden aan, omdat ze vreesde voor de veiligheid van zichzelf en hun 4-jarige zoon. Ze verklaarde destijds in de rechtbank dat voormalig kindster Furlong haar duwde en dreigde iemand in te huren om haar een lesje te leren. "Hij gebruikt cocaïne en allerlei andere drugs. Edward is volledig onberekenbaar."

Daarop kreeg Bella het straatverbod toegewezen en werd Furlong onder toezicht gesteld. Maar door zich niet aan de regels van het straatverbod te houden, heeft de acteur de reclasseringsvoorwaarden overtreden. Na het betalen van een borgsom van 58.000 euro werd Furlong voorwaardelijk vrijgelaten.

Furlong werd onder meer een succesvolle kindster door zijn rol van John Conner in de actiefilm Terminator 2: Judgement Day met Arnold Schwarzenegger uit 1991. Hij wist ook op latere leeftijd te boeien, onder andere door zijn rol van Danny, de broer van Derek Vinyard in het drama American History X met Edward Norton uit 1998.

Daarna ging het bergafwaarts met Furlong. Hij werd opgenomen in een ziekenhuis wegens een overdosis, zat regelmatig in een afkickkliniek en werd in 2001 twee keer gearresteerd wegens het rijden onder invloed. Zijn drank- en drugsproblemen leken een lopende kwestie te worden, in 2004 werd hij weer gearresteerd. Deze keer omdat de dierenrechtenactivist stomdronken een aantal kreeften uit een aquarium wilde redden. Door zijn recente rol in de superheldfilm The Green Hornet leek het de goede kant op te gaan met de acteur, maar dat blijkt van korte duur.


Acteur Edward Furlong opgepakt (Foto: Novum)